sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Materiaalikäytön optimointia

Olen aina inhonnut hukkapaloja ja yrittänyt ostaa kangasta niin vähän kuin mahdollista. Nyt kun ompelen vaatteita kahdelle lapselle, hukkapalat saa mininoitua aika tehokkaasti.

Hyvä esimerkki on Lasten Metsolasta joulun välipäivinä ostettu ruohonvihreä velour, josta piti tulla pojalle housut. Koska Metsolan velourilla leveyttä on peräti 170 cm, samasta palasta sain viriteltyä housut myös tytölle ja bonuksena muutamia koristeita liivimekkoon.

Housujen malli on Ottobre 4/06 -numerosta, joka on itse asiassa ensimmäinen ostamani Ottobren numero - kiitokset vaan ystävälleni Ninalle vinkistä ;-) Svetarihousujen (malli 14) kaavasta on tullut muunneltua vuosien aikana ainakin kymmenet housut. Nyt suosikkini on muunnelma, joka on pari senttiä mallia kapeampi ja jossa sivun resoriraidat on jätetty pois. Näiden housujen koko on 116 cm, mutta lahkeeseen on lisätty viitisen senttiä pituutta.

Housujen jämäpaloista sain juuri ja juuri väsättyä 104-senttiset housut tytölle Ottobre 1/09 -lehden svetarihousujen mallia (16) muuntelemalla. Koska kankaan pituus ei olisi muuten riittänyt, laitoin vyötärölle leveähkön resorin. Pinkki resori on housukankaan tapaan Metsolasta.

Nälkä kasvaa syödessä... Tilasin Metsolasta vielä pätkän pinkkiä velouria, josta sain tehtyä housujen pariksi liivimekon vastakkaisella väriyhdistelmällä ja samalla käytettyä vihreät resoripalat. Malli on Ottobre 3/05 -lehdestä (malli 8), hiukan pidennettynä vain. Vihreän velourin viimeiset rippeet käytin helmaan applikoimiini lehtiin. Pikkupala pinkkiä velouria jäi vielä säilöön jotain tulevaa ideaa varten...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti