tiistai 30. maaliskuuta 2010

Tikkausta Lapissa

Viime viikko meni lomaillessa Lapissa, ja Husqvarnan sijaan tikkasivat Madshusit. Loma oli siinä mielessä poikkeuksellinen, että koko perhe oli terveenä. Toivottavasti näin on myös pääsiäisenä, nimittäin tukku ompeluideoita on taas mielessä.

Olin unohtanut ennen lomaa "raportoida" nyt 3-vuotiaalle tytölle tekemästäni farkkuhameesta. Olen säilyttänyt perussinistä farkkukangasta yli viisi vuotta, ja vihdoin pala siitä pääsi käyttöön. Aikanaan olen ommellut siitä mammafarkut.Kangas on ostettu Materials-liikkeestä Helsingin Yrjönkadulta. Kun ompelin enemmän vaatteita itselleni, Materials toimi hovihankkijanani; sieltä on löydetty niin vuosijuhlien iltapukukankaat kuin jakkupukumateriaalitkin. Edelleen liikkeessä tulee piipahdettua upeita kankaita kuolaamassa, jos joskus on pari minuuttia aikaa ennen kotibussin lähtöä.

Niin, hameesta. Kaava on Ottobre 4/2007 -numerosta, joka muuten on ehdoton suosikkinumeroni. Olen ommellut varmaan kolmasosan lehden malleista ja muista ole hyödyntänyt ideoita. Koko on 110 cm hieman lyhennettynä, koska hameen kokohaitari alkaa 110:stä. Saumat on kaksoistikattu punaisella tikkauslangalla, joka sekin löytyi lankakorien kätköistä, ja taskujen vuorina on Hilcon punavalkoruudullinen ohut puuvilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti