maanantai 12. huhtikuuta 2010

Melkein vuoden projekti

"Mamma, kauanko sä oikein teit näitä shortseja", kysyi esikoiseni eilen sovittaessaan juuri valmistuneita kesähousujaan. "No, en ihan vuottakaan", vastasin.

Shortsien tarina alkoi Ottobre Shopissa Rovaniemellä vuosi sitten vapun aikaan. Mukaan tarttui harmaata Hilcon canvaskangasta, josta tarkoituksena oli tehdä pojalle shortsit. Kesä tuli, ja kas kummaa, kaikki edelliskesän housut olivat ihan passeleita - vähän lyhyempiä mutta muuten ok. Ja uusien ompelu jäi sikseen.

Loppukesästä ryhdistäydyin ja päätin verottaa kangaslaatikoita ennen muuttoa. Ottobre 3/2009 -lehdestä löytyi hyvä malli (26), jota mukaillen leikkasin kankaasta shortsikappaleet koon 116 mukaan. Syksy - ja laiskuus - kuitenkin yllättivät ja hyvät aikomukset jäivät.

Maaliskuun alussa leikatut kappaleet osuivat taas silmiin ja saivat kaverikseen vihreän tikkauslangan. Samalla tuli kokeiltua uutta aluevaltausta, ompelukonekirjontaa: pojan suosikkiauto kuplavolkkari pääsi ajelemaan takakappaleelle. Tästä tosin tuli palautetta loppukäyttäjältä: "Miks se on takana, kun mä en nää sitä?"

Onneksi lapsi oli taas kasvanut vain pituussuunnassa, ja shortsit ovat ihan sopivat tulevaksi kesäksi.

Seuraava projekti on tytön kevättakki. Se oli tarkoitus tehdä pääsiäisenä, mutta pyhät loppuivat kesken.

1 kommentti:

  1. Ihan hyvä, että jollakin muullakin ompeluprojektit venyy. Mä aloitin pari viikkoa sitten paitahankkeen, jossa miesten paita muuttaa kokoa ja mallia. Nyt on palat leikattuna, mutten kyllä takaa koska tulee valmista. ;)

    VastaaPoista