tiistai 21. syyskuuta 2010

Vaippakankaasta prinsessapuvuksi



Jumpat alkavat päiväkodissa, ja "isojen puolella" tytöillä on sisäpiiritiedon mukaan oikeat jumppapuvut - osalla jopa balettihameet... Vaikka 3-vuotiaan - eikä isommankaan - tarvitse mennä massan mukana, innostuin ompelemaan kolme vuotta jemmaamastani vaaleanpunaisesta velourista tytölle jumppapuvun Ottobre 1/2007 -numeron erinomaisella kaavalla (malli 29). Koko on 104 cm, ja kaavoja on aina 140 senttiin saakka.

Velour on Myllymuksujen ja jäänyt jäljelle kestovaippojen ompelusta. Velour sopii muuten sisävaippoihin todella hyvin ja käy sekä ulko- että sisäpinnalle.



Jumppapuvun hihan- ja lahkeensuissa sekä pääntiellä on käänteissä joustavaa Framilon-joustonauhaa, joka muuten sekin on vaippaompeluiden jäämiä. Myös Framilon tms. on vaipoissa mainio, sillä se ei haurastu lainkaan pesuissa tai kuivausrummussa. Mainio se on myös jumppapuvussa, vaikka sen kanssa pientä nyhräämistä olikin.



Kun nyt jämäkankaiden hyödyntämisessä on taas päästy vauhtiin, samalla kertaa ompelin jumppapuvun kaveriksi pienen hamosen. Sen saa vedettyä puvun päälle, ja toivon mukaan se on käyttökelpoinen puvun jäädessä aikanaan pieneksi. Hameen velour ja resori ovat Metsolan ja jääneet yli alkuvuoden 2010 liivimekosta ja housuista. Kokeilin rypytykseen samaa joustonauhaa, jota käytin jumpapuvussa, ja hyvin toimi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti