lauantai 6. marraskuuta 2010

Timantteja ja puhvihihoja, autch!


Jos joku olisi kuusi vuotta sitten sanonut, että ompelen tytölle roosan paidan, jossa on puhvihihat ja strassikoriste, olisin vähintäänkin loukkaantunut.

Olin vahvasti sitä mieltä, että vanhemmat ja ympäristö opettavat pojat kiinnostumaan autoista, koneista yms. ja tytöt pitämään vaaleanpunaisesta, kiiltävästä, keijuista ja prinsessoista. Naureskelin ystäväni tyttärelleen järjestämille perhossynttäreille, ja yritin vakuuttaa toisen ystäväni siitä, että hänen poikansa Puuha Pete -into on vanhempien lietsomaa.

Nyt on pakko myöntää, että olin ainakin osittain väärässä. Takuulla osa pojan autokiinnostuksesta ja tytön mieltymyksestä stereotyyppisiin ihanuuksiin on sisäsyntyistä.

Ja nyt on sitten mammaltakin karannut mopo käsistä... Viimeisin ompelukseni on todella roosasta Hilcon viskoosijerseystä (90 % viskoosia, 10 % elastaania; hinta 17,70 e/m) tehty puhvihihainen paita uusimmasta Ottobre 6/2010 -lehdestä. Kankaan ostin noin vuosi sitten Ottobre Shopista, ja siitä oli alun perin tarkoitus tehdä tunika itselle.

Kaava on Ines-tunika/pusero (nro 19) ja koko 110 cm. Olen tosin lyhentänyt sen paitamittaiseksi ja lisännyt hihansuihin 8 cm:n käänteet, jolloin paita näyttää siistiltä, vaikka hihat olisivatkin alkuun vähän pitkät. Hihansuukikka on tuttu Meandin paidoista. Puhvihihan kaava oli erinomainen, ja hiha istuu päällä oikein kauniisti.Miehustassa on Nappitalosta sattumalta silmiin osunut strassikuvio, josta idea oikestaan lähti liikkeelle. Tytölle piti saada juhlavampi paita kaveriksi ruutuhameelle, jossa on siellä täällä timantteja. Strassikuvio oli todella helppo kiinnittää silittämällä; toivotaan, että se pysyy hyvin pesussa ja käytössä.Juhlakokonaisuus:

1 kommentti: