lauantai 18. joulukuuta 2010

Hybridihousut


Tämän vuoden ompelusten hittiartikkelista ei ole epäilystäkään: olen tehtaillut pojalleni ainakin neljät velourhousut. Viimeisimpänä syntyivät housut lämpimänbeigestä Hilcon velourista, jonka ostin jo syksyllä 2009. Olen tehnyt täsmälleen samasta kankaasta aikanaan housut myös tyttärelleni; nyt ne taitavat olla kierrossa naapurin pimuilla.

Housut ovat yhdistelmä kahta perusmallia - sellaista, joissa on resorit vyötäröllä ja lahkeensuissa, sekä toista, jossa on kuminauhat. Alun alkaen malli on Ottobre 4/2006 -lehdestä (svetarihousut), mutta olen muunnellut sitä aika tavalla. Tässä versiossa on pojan toiveiden mukaisesti resorivyötärö ja kuminauhat lahkeensuissa. Koko on 128 cm mutta selvästi kapeampi.

Laitan aina myös vyötäröresorin sisään kuminauhan, jotta se on riittävän napakka. Gold-Zackin Pyjama-Elastic -kuminauha on superpehmeää ja todella joustavaa eli juuri passelia tähän tarkoitukseen. Minulla on tapana jättää vyötäröresorin keskitakasaumaan kuminauhan mentävä aukko, josta sen saa helposti pujotettua - ja ennen kaikkea - josta sitä saa säädettyä.Tassumerkki on Ottobre Shopista Rovaniemeltä, jossa on muuten parhaillaan muuttomyynti. Asuisinpa vähän lähempänä...

Ompelen saumat yleensä aina suoralla ompeleella ja huolittelen reunat saumurilla. Pelkkä saumurisauma alkaa pesun jälkeen usein hieman mutkitella eikä näytä niin siistiltä. Haarasauman sekä resorien kiinnitykset ompelen kuitenkin ompelukoneeni suoralla jousto-ompeleella, jolloin ne eivät repeile käytössä.Vannon lasten housuissa velourin nimeen. Ainoa velour, jonka poikani on saanut kulumaan puhki on Eurokankaasta ostettu. Hilcon, Metsolan ja Myllymuksujen velourissa ei näy mitään kulumisen merkkejä, vaikka osa niistä tehdyistä pöksyistä on ollut käytössä kohta vuoden päivät. Myös Meandin vaatteissa käytetty velour on superlaadukasta; taas tuli tilattua alesta yhdet housut. Pojallepa tietenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti