sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Tukholman tuliaisia (2,5 vuoden takaa)


Olen joskus hehkuttanut täälläkin ruotsalaisen Kalikån veloureita, joiden laatu lähentelee minusta täydellistä. Kangas on paksua, todella pehmeää ja erittäin kestävää. Värit pysyvät upeina pesusta toiseen eikä kuluminen näy.

Ostin kesän 2008 Tukholman reissulta punaisilla palloilla terästettyä, murretun vaaleanpunaista kangasta, josta en ole aiemmin raaskinut tehdä mitään. Mutta nyt olen.

Joulun alla siitä syntyi tytölle mekko - ja ihan viime hetkellä muuten. Seuraavaan kokoon kangas ei nimittäin olisi enää riittänyt. Hihansuissa ja pääntiellä on joskus jemmattua peruspunaista resoria, muistaakseni Myllymuksuilta. Pallokangas oli muuten päässyt ensimmäisen blogomerkintäni kuvaan.Kaava on tuttuun tapaan Ottobren 6/2007 -numerosta, jonka Tilda-trikoomekon kaavalla syntyi myös syksyn pöllömekko. Koko on 110 cm, mutta hihoissa on hieman lisäpituutta.Kalikåsta vielä. En ole sitten kesän 2008 käynyt heidän putiikeissaan, mutta ainakaan Kalikån nettisivuilla kankaita tai niistä tehtyjä Kalikån omia vaatteita ei enää näy. Ruosalaisista blogeista ja keskustelupalstoilta löysin tiedon siitä, että kankaista valmistaa Andersson & Hjalmarson AB -niminen yritys. Heidän sivuiltaan löytyy velourmallisto. Täytyy seuraavaksi metsästää, mistä veloureita voisi saada. Tai taidanpa vinkata niistä Ottobrelle.

1 kommentti: