lauantai 1. tammikuuta 2011

Huonekalujen uudet vaatteet

Katselimme koko loppuvuoden päivä päivältä huonompaan kuntoon menevää sohvan verhoilua. Tiesimme, ettei välttämätöntä voi lykätä enää kauan. Marras-joulukuun vaihteessa päätimme ostaa kokonaan uuden tai verhoilla vanhan. Uusi oli jo katsottuna, mutta vanhan runko osoittautui niin hyväkuntoiseksi yli 10 vuoden iästä ja viiden vuoden trampoliinikäytöstä huolimatta, että päädyimme uudelleenverhoiluun. Ja olemme todella tyytyväisiä päätökseemme.

Verhoilija Helen Enne-Laakso (Verhoomo Tuolitupa - Stolstugan) Pohjois-Kirkkonummelta oli todella pätevä ja taitava - ja pysyi sekä aikataulussa että budjetissa. Jouluna saimme jo köllötellä "uudella" sohvalla. Sohvan kankaaksi valikoitui Lauritzonin Feel ja väriksi hieno rusehtavan harmaa (027).

Kangasta jäi sen verran yli, että verhoilin itse uudelleen rahin ja ompelin kauhtuneen nojatuolin kaveriksi tyynyn. Nojatuolille on varattu verhoiluaika kevääksi.Tänään uuden takin sai myös vanha Ikean työtuolimme, joka oli jo heivattu varastoon. Kangas - Maija Isolan vuonna 1962 suunittelema "Praliini" (Marimekko) - löytyi omista kangaslaatikoista.Kangas on laadultaan paksua canvastyyppistä verhoilupuuvillaa. Olin ajatellut tehdä siitä alun perin tyynyn, mutta väri oli aavistuksen liian kellertävä alkuperäiseen tarkoitukseen. Tuoliin se istui täydellisesti. Pala riitti verhoiluun nipin napin; kangasta ei jäänyt jäljelle kuin muutama puolen sentin suiro.Työhuoneen seuraava hankinta on Kotona Designin limenvihreä ilmoitustaulu, jonka käyn hakemassa Pore Helsingistä Vuorimiehenkadulta. Se tulee tarpeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti