maanantai 14. helmikuuta 2011

Täydellinen tähtipaita


Joskus palaset loksahtavat täydellisesti kohdalleen. Niin kävi viikonloppuna, kun sain lauantai-iltana idean tehdä pitkään varastoimastani raitakankaasta pojalle paidan ja yhdistää siihen vastaväriä olevaa resoria ja ompelukonekirjontaa. Sunnuntaina klo 12 oranssi tähtipaita oli valmis!

Jostain ihmeellisestä syystä osa kuvista menee nyt väärin päin enkä jaksa nyt selvitellä syytä moiseen temppuiluun...



Oikeastaan homma lähti liikkeelle siitä, että poikani paitalaatikkoon tarvittiin täydennystä. Omissa kangaslaareissani oli (enää) jemmassa vain yksi kangas - oranssipohjainen ja punaraidallinen Hilcon trikooneulos - josta saattoi kuvitella tekevänsä 6-vuotiaalle kaverille paidan. Paidan seuraksi löytyi resorikorista kirkasta keskisinistä 'kaksi oikein, yksi nurin' -resoria, jonka olen ostanut valehtelematta noin kymmenen vuotta sitten. Sillä on paikattu mieheni lenkkihousujen haarus :D Raitaneuloksen olen ostanut ehkä 2 - 3 vuotta sitten Ottobrelta ajatuksena tehdä siitä tytölle joskus jotain.



Joku juju paitaan piti vielä saada. Selailin vanhat Ottobre-lehdet läpi. 4/2006-numerosta löytyi hieno tähtikuvio, jonka jäljensin hitusen muokattuna ja konekirjoin miehustaan. Onneksi jemmassa oli Vlieseline Soluweb -kirjontaharsoa, jonka läpi tähden muodot sai helposti ommeltua. Ompelin sekä sisemmän että ulomman tähden kolmen kertaan tavallisella suoralla ompeleella - mutta tarkoituksella jokaisen kierroksen hieman vinksalleen toisiinsa nähden. Nurjalla puolella oli tukena irtirevittävää Vlieseline Stickvlies -tukikangasta. Ompelun jälkeen apukankaat revittiin pois.

Paidan kaavana käytin Ottobren Creative Workshop 301 -sarjan suoraa mallia. Kokona oli 122 cm leveyden puolesta, mutta hihansuuhun lisäsin n. 6 cm ja helmaankin niin monta senttiä, kuin kankaan pituus antoi myöten... Meni vähän täpärälle saada siitä pojalle paita. Hihansuihin laitoin leveähköt resorit.




Tänään maanantaina paita oli jo käytössä - ja parhaillaan pesukoneessa!

3 kommenttia:

  1. Blogger on totaalisen jumissa. Minun piti lisätä vielä kokokuva paidasta, mutta en saanut eilen enkä saa nytkään tehtyä sillä yhtään mitään.

    VastaaPoista
  2. No nyt kuvan lisäys onnistui, mutta jostain syystä osa kuvista menee ihan vinksalleen. Selvittelen joskus ajan kanssa, missä vika.

    VastaaPoista