torstai 14. lokakuuta 2010

Huppu on pop


Kesästä saakka huput ovat olleet 5-vuotiaalle pojalle kova sana. Ensiksi kaikkiin Polarn o. Pyretin hupareihin napsauteltiin irtohuput kiinni, ja sen jälkeen toiveissa on ollut "oikea" huppari: ei vetoketjua & kiinteä huppu.

Vanhojen Ottobre-lehtien selailun jälkeen sopiva malli löytyi 1/2008-lehdestä: Pocket-huppari, malli 28. Kankaaksi valikoitui kesällä Ottobre Shopista hommattu, 50 % alennuksessa ollut Hilcon raidallinen collegekangas, joka on melko ohutta mutta tosi pehmeää. Muutkin materiaalit löytyivät omasta takaa - vihreä Metsolan resori jäi yli talven ompeluksista, samoin vihreä, saman putiikin velour, jota käytin taskussa ja hupun vuorissa. Hupussa on nyörin sijaan kiinteä, 1 cm:n levyinen kuminauha.



Mopo karkasi vähän käsistä hupparin kokoa miettiessä... Koko 122 cm olisi ollut juuri passeli, mutta intouduin lisäämään sekä helmaan että hihansuihin n. 5 cm, jolloin huppari on nyt pojalle aika reilu. Ei kuulemma haittaa. Ja meneepähän varmaan seuraavat pari vuotta.



Kaava oli jälleen kerran erinomainen. Ainoa asia, jonka tekisin nyt toisin, olisi hihansuu- ja helmaresoreiden ympärysmitan pienentäminen. Nyt resorit ovat samanlevyiset kuin hihansuut/helma, jolloin esimerkiksi hihansuu ei ole napakka vaan vähän turhan lörppö. Ei kuulemma haittaa... Mammaa vähän haittaa, koska hihansuut uivat helposti ties missä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti