keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Huhuu



Urakoin eilen illalla lapsille raidalliset paidat, joissa helmaan on applikoitu pieni pöllö. Neljän tunnin ompelurupeaman jälkeen oli kieltämättä itselläkin vähän pöllähtänyt olo.

Idea samanlaisiin paitoihin lähti Anna Maria Hornerin ihanasta pöllökuvioisesta puuvillaflanellista (100 % puuvillaa, 21,70 e/m), joka tarttui Ottobrelta mukaan menneenä kesänä. Myös Hilcon pehmeät ja superlaadukkaat tasaraitatrikoot ovat Ottobre Shopista Rovaniemeltä (97 % puuvillaa, 3 % elastaania; 22 e/m). Vihreä resori on joskus tilattu Myllymuksuilta, vaaleanpunainen hamstrattu Eurokankaasta. Olisin halunnut fuksianväriseen paitaan tummemman resorin, mutta yhtälö osoittautui mahdottomaksi.



Vihreän paidan kaava on Ottobren peruspaita = Creative Workshop 301. Koko on 128 cm, mutta hihoissa ja helmassa on aavistus lisää pituutta ja hihansuissa päärmeiden sijaan resorit. Tarkoitus oli tehdä raglanhihainen paita Ottobre 1/08 -numeron mukaan, mutta - kas, kas - enpä saanutkaan enää leikattua vartalo- ja hihakappaleita vierekkäin. Onneksi CW 301 -malli on sen verran kapea, että yhdellä pituudella vielä selvittiin. Punaisen tunikan kaava on Ottobre 6/07 -lehden Tilda-trikoomekko (malli 27), jonka olen todennut mainioksi jo aiemmin. Tässäkin muunnoksena ovat hihansuuresorit. Koko oli 110 cm hitusen helmasta lyhennettynä.



Paidat olivat käytössä jo tänään, kun muksut kävivät kuvattavana Hangossa. Kuva on Ravintola Origosta.

1 kommentti: